Foto

Chris Dial: "Multi dintre participantii la Summer Camp pot deveni cu adevarat mari jucatori!"

Chris Dial a fost unul dintre cei mai iubiti antrenori anul trecut la Summer Camp PerformBaschet Brasov 2012. Extrem de carismatic, antrenorul american originar din Texas, a lucrat excelent cu tinerii jucatori romani si s-a simtit teribil de bine la Brasov.  Inainte cu o luna de startul editiei a doua a Summer Camp-ului, Chris Dial a acordat un interviu in exclusivitate site-ului  Federatiei Romane de Baschet si a dezvaluit cateva detalii despre viitoarea tabara de pregatire.

 
Salutare Chris! Din Romania te deranjam. Vrem sa discutam putin cu tine despre Summer Camp PerformBaschet. Iti mai aduci aminte tabara de anul trecut?
DA! Normal. Este un program pe care l-am dezvoltat impreuna cu Federatia de Baschet din Turcia si sunt foarte fericit ca am reusit sa il implementam si in Romania, gratie bunei cooperari dintre Federatia Romana si cea de pe malul Bosforului. Am intalnit-o la acea vreme pe doamna presedinte Carmen Tocala si am fost impresionat de abordarea dumneai puternica in ceea ce priveste gestionarea problemelor pe termen scurt, dar si de viziunea deosebita si clara pe care o are asupra dezvoltarii baschetului. Chiar am auzit recent ca a fost numita Ministrul Sportului  (n.n. Carmen Tocala a fost numita presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret). Abia astept sa revin in Romania, pentru a doua editie a Summer Campului PerformBaschet.

Ce impresie ti-au lasat copiii din Romania ?

Copiii din camp au fost extrem de muncitori si cu o atitudine extraordinara! Noi, in Statele Unite, le-am spune ca sunt foarte usor de antrenat.  Sunt foarte ascultatori si dornici sa invete cum sa isi imbunatateasca jocul.

Au potentatial si talent pentru a ajunge jucatori valorosi de baschet?

Absolut! Jucatorii romani au un mare echilibru intre talent si munca! Daca au muncit anul trecut in sala de antrenament si au aplicat ce au vazut la Summer Camp vara trecuta, multi dintre participantii la Summer Camp pot deveni cu adevarat mari jucatori!

Ce ne poti dezvalui despre aceasta editie a doua a Summer Camp PerformBaschet Brasov 2012?

Pot sa va spun, cu siguranta, ca antrenorii americani abia asteapta sa se reintoarca in superbul oras Brasov si sa lucreze cu aceeasi placere cu jucatorii si antrenori din Romania. Campul din anul acesta se va baza pe aceleasi principii ca si cel de anul trecut si va fi foarte energizant.

Ati pregatit ceva exercitii speciale?

Tabara din acest an va consolida multe din aspectele fundamentale ale taberei anterioare, dar vor fi multe lucruri noi. Se va pune accent pe ofensiva si pe exercitii defensive, precum si pe un efort continuu de a lucra contraatacul. Vom avea, de asemenea, cateva elemente noi de formare pentru a impartasi cu jucatori si antrenori cunostintele pe care poate nu le-au vazut anul trecut.

Veti lucra iarasi cu antrenorii romani.

Aceasta este una dintre partile foarte bune ale Summer Campului. Anul trecut antrenorii au facut o tabara minunata.  Adevarul este ca stafful Federatiei Romane de Baschet care a fost prezent la Brasov si cu antrenorii romani de-acolo au facut ca acest camp sa fie fantastic. Ne asteptam ca si anul aceasta sa iasa  o treaba foarte buna!

In concluzie. V-a placut in Romania?

Este cea mai usoara intrebare. De departe pot spune un DA, hotarat.

Un sfat pentru tinerii jucatori care vor sa participe la Summer Camp PerformBaschet 2012?

Participanti, pregatiti-va! Antrenati-va, antrenati-va, antrenati-va! Campul va fi pentru voi la Brasov, asa  ca munciti in fiecare zi pentru a avea succes. Antrenorii sunt preagatiti, asa ca trebuie sa fiti siguri ca si voi sunteti! Abia astept sa va revad pe toti!
 

Parteneri